Hogy működik a BICOM módszer?

Nyugat-Európában a biorezonanciás BICOM módszert már több mint 25 éve használják a humán orvostudományban, és több mint 10 éve az állatorvostudományban. Csakúgy, mint pl. a homeopátia és az akupunktúra az ún. „komplementer gyógyászatba“ tartozik.

A biorezonanciás terápia fontos elméleti alapjait már a legújabb kvantumfizikai és biofizikai ismeretek is alátámasztják, de a "hagyományos orvostudományban" még nem váltak általánosan elfogadottá. 

A kvantumfizika ismeretei szerint az anyagi részecskék hullám- és részecsketulajdonságokkal is rendelkeznek és jellemezhetőek. Ez azt jelenti, hogy az anyag voltaképpen energia, és minden anyag – tehát minden sejt, testrész, de bármilyen vírus, baktérium, allergén, toxin, nikotin, stb. - is jellemezhető  elektromágneses rezgéssel, ún. rezgésmintával.

 

Sejtkommunikáció

A kommunikáció és az információk korszakában élünk. Itt az ideje, hogy ráeszméljünk, hogy a test csak akkor működhet jól és szabályozhatja jól önmagát, ha megfelelő kommunikáció zajlik benne, és így a sejtek közötti információcsere is ennek megfelelően játszódik le.  A biofotonok kutatása abból indul ki, hogy a sejtek "fényvillámok" (foton - sugárzás) által kommunikálnak egymással – az információkat egy bizonyos frekvencia által cserélik.

Káros, ill. terhelő hatások vagy anyagok gátolhatják a sejtek közötti kommunikációt.

Az egészséges testben ez az információcsere akadálytalanul működik. Így  minden sejt, ill. testrész el tudja látni a saját feladatát.

A testet terhelő anyagok (mérgek, vírusok, baktériumok, stb.), vagy terhelő sugárzás gátolhatják a sejtek közti kommunikációt.

 

Sejtek közötti kommunikációs zavar

Ha a sejtek közötti kommunikációban zavar lép fel, a "munkájuk ellátása" is nehezítetté válik, és többé-kevésbé észlelhető panaszok/zavarok jelentkeznek rövid időn belűl. Először a lelkiállapot megváltozásában, a teljesítmény csökkenésében, majd krónikus fáradtságban, később szervi elváltozásokban, és ezeknek a tüneteiben nyilvánulnak meg.  

A tünetek többnyire ott jelentkeznek, ahol már valamilyen "gyenge láncsem" van (sok esetben felmerül az örökletes hajlam lehetősége is).

 

Terhelések individuális és alapos felkutatása biorezonancia segítségével

zátěž

Az emberi test sejtközötti állománya nem csak a sejtek táplálására szolgál. "Különleges hulladékgyűjtő"- ként, a szervezet számára szükségtelen, sőt veszélyes anyagok raktározására is szolgál abban az esetben, ha egyes szervek, mint pl. a máj/epe, vese, bél, stb. túlterheltek. Mivel a víz egy kiváló információhordozó, itt tárolódnak a szervezetet terhelő anyagok információi is. Ez a terület azonban nehezen "megközelíthető" laboratóriumi módszerekkel. 

Biofizikai szinten az ilyen terhelések fájdalommentesen tesztelhetők. A BICOM készülék ebben nagy segítséget nyújt. Számos esetben lehetővé teszi annak felkutatását, hogy milyen terhelések vezethetnek egészségügyi panaszokhoz (pl. baktériumok, vírusok, elektroszmog, fogászatban használt anyagok, allergének, stb.).

 

A megállapított terheléseknél a kezelés BICOM készülékkel folytatódik a megfelelő rezgésminták alapján.

A BICOM biorezonanciás kezelés támogathatja és felgyorsíthatja testünk önszabályozását.

A sejtek közötti kommunikáció újra akadálytalanul folyhat. Így a terhelő anyag felszabadítható és a szervezetből kiüríthető.

A BICOM készülék segítségével végzett káros anyagok kivezetése után a szervezet újra egyensúlyba kerül és képes lesz "megküzdeni" az - esetleges - újabb terhelő anyagokkal.